Bermet je aromatizirano vino, gorko-slatkog okusa, pripremljeno od biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskog gorja, pelina, južnog voća i tajnih sastojaka.
Iako se smatralo da su Bermet u Samobor donijeli Napoleonovi vojnici (1808.), naknadno je ustanovljeno da slično piće u Francuskoj ne postoji. Spisi pronađeni u Muzeju grada Samobora ukazuju na činjenicu da se radi o izvorno hrvatskom proizvodu kojeg su počeli spravljati samoborski ljekarnici sredinom 18.st.
Receptura Bermeta strogo je čuvana tajna obitelji Filipec koja se prenosi generacijama već više od dva stoljeća. I danas, Bermet se isključivo ručno priprema.
Bermet se uživa kao aperitiv ili digestiv, umjereno pothlađen (14°C), bez leda ili limuna! Pijte ga samog ili njime oplemenite i vrhunske koktele.
22.00 €
Samoborska Muštarda 380g
Samoborska muštarda je vrsta senfa, koji se izvrsno slaže kao prilog uz kuhano meso (npr.kuhana govedina, pečenice, češnjovke, pečeno meso, itd. Muštarda se priprema od tučene gorušice, u koju se ukuhava posebno pripremljen pekmez od grožđa, itd…
11.50 €
Samoborski Bermet 0,375
Bermet je aromatizirano vino, gorko-slatkog okusa, pripremljeno od biranih sorti grožđa sa sunčanih obronaka Samoborskog gorja, pelina, južnog voća i tajnih sastojaka.
Iako se smatralo da su Bermet u Samobor donijeli Napoleonovi vojnici (1808.), naknadno je ustanovljeno da slično piće u Francuskoj ne postoji. Spisi pronađeni u Muzeju grada Samobora ukazuju na činjenicu da se radi o izvorno hrvatskom proizvodu kojeg su počeli spravljati samoborski ljekarnici sredinom 18.st.
Receptura Bermeta strogo je čuvana tajna obitelji Filipec koja se prenosi generacijama već više od dva stoljeća. I danas, Bermet se isključivo ručno priprema.
Bermet se uživa kao aperitiv ili digestiv, umjereno pothlađen (14°C), bez leda ili limuna! Pijte ga samog ili njime oplemenite i vrhunske koktele.
15.00 €
Samoborska Muštarda 220g
Samoborska muštarda je vrsta senfa, koji se izvrsno slaže kao prilog uz kuhano meso (npr.kuhana govedina, pečenice, češnjovke, pečeno meso, itd. Muštarda se priprema od tučene gorušice, u koju se ukuhava posebno pripremljen pekmez od grožđa…