Dobrodošli u podrum Philipecz

Obitelj Filipec jedna je od najstarijih samoborskih obitelji i poznati smo kao proizvođači Bermeta i Muštarde koji se u obitelji proizvode od 19.stoljeća.
Obitelj se bavila prodajom i preradom kože, a Bermet i Muštarda su se proizvodili
za privatne potrebe.

Nakon što je 1946. godine Josipu Joci Filipecu oduzet veliki dio imovine i kožarna, u kojoj je bilo 30-tak zaposlenika, ostaje bez egzistancije. Zatečen nevoljom koja ga je snašla počinje komercijalno proizvoditi Bermet i Muštardu, te s vremenom postaju zaštitni znak grada Samobora.

Bermet i muštarda proizvode se u Filipec obitelji prema tradicionalnoj recepturi od 19. stoljeća do danas.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća u proizvodnju se uključuje sin Vojko.
Prema Jocinoj oporuci, nakon njegove smrti, stariji sin (Vojko) nastavit će obiteljsku tradiciju spravljanja Bermeta, a mladji (Antun Dubravko) će nastaviti proizvodnju Muštarde.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća u proizvodnju se uključuje unuk Antun koji 1999.godine osniva obrt za proizvodnju grožđa i vina – “Obitelj Filipec”, te nastavlja tradiciju, unapređuje i proširuje krug štovatelja Bermeta i Muštarde.

Oba proizvoda postaju nezaobilazani simboli vezani uz grad Samobor i njegovu gastro ponudu.

‘Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“’